Vrijwilligers

Vrijwilliger VBGA

Ook graag vrijwilliger worden? Dat kan!

Wil jij ook graag vrijwilliger worden? We zoeken nog altijd naar (buitenlands gediplomeerde) artsen of geneeskundestudenten (die verder in hun assessmentprocedure zijn) en bijvoorbeeld iemand die bezig is of pas begint aan de assessmentprocedure kunnen mentoren. Ook in Nederland opgeleide artsen of geneeskundestudenten zijn welkom om te mentoren!

Mentor/mentée project

Waar moet je aan denken bij begeleiding door een mentor? Een mentée kan je contacteren (jullie maken onderling afspraken) wanneer hij of zij tegen iets aanloopt. Dit kan zijn van problemen met de taal tot aan het voorbereiden voor een presentatie of sollicitatiegesprek. Belangrijk is daarom dat een mentor al verder in haar of zijn artsencarrière moet zijn, om begeleiding te kunnen aanbieden. We koppelen niet meer dan 1 of 2 mentée’s (je mag je voorkeur aangeven) en onze ervaring leert dat mentée’s veel respect tonen voor de tijd van de mentor en weinig om hulp (durven) vragen. Ondersteuning hierin is daarom belangrijk!

We proberen zoveel mogelijk mentoren te koppelen aan mentée’s die bij elkaar passen en die eventueel ook in elkaars buurt wonen (om evt fysiek te kunnen afspreken). Om die reden hebben we wat meer gegevens nodig en is het opgeven van je woonplaats een ‘verplicht veld’.

Mentée’s kunnen zich aanmelden om begeleid te worden via de pagina ‘Post-assessment begeleiding’. Wil je als mentor meer weten over dit mentorschap, aarzel niet om ons naar meer informatie te vragen via onze contactpagina.

Vrijwilliger workshops

Ook hebben we van tijd tot tijd workshops die we organiseren waar we vrijwilligers voor nodig hebben. Je kunt dan denken aan het meehelpen als vrijwilliger in de organisatie (verzorgen van catering, naamkaartjes, tijd bijhouden, mensen ontvangen) en/of meedoen aan de stations (functioneren als simulatiepatiënt tijdens de anamnese of begeleider tijdens vaardigheden stations). Je bent vrij om te kiezen wat je het leukst vindt en waar je je het meest comfortabel bij voelt. Alles is vrijwillig, dus voel je niet bezwaard en geef aan wat je liever wel of niet wilt doen.

(Online) simulatie patiënten

Tijdens een workshop kun je gevraagd worden simulatiepatiënt te spelen tijdens één van de anamnesestations, als je ‘ja’ aangeeft op vrijwilliger workshop, kun je ingedeeld worden als simulatiepatiënt. Je kunt je ook alleen apart opgeven als simulatiepatiënt voor online trainingen.

NB: we willen onze vrijwilligers in de toekomst graag per post benaderen (of andere informatie sturen). Opgeven van je adresgegevens is niet verplicht, maar als VBGA willen we graag per post ook contact houden.

Hieronder het inschrijfformulier, zodat wij contact met je kunnen opnemen zodra we jouw hulp kunnen gaan inzetten! Alvast dank voor je aanmelding!