Rolmodellen interviews

Op deze pagina tonen wij de verschillende rolmodellen die door de VBGA zijn geïnterviewd. Een carrière opbouwen in Nederland als buitenlandse arts is een lange reis en de assessment procedure is maar één van de vele uitdagingen die op hun pad komt. Een buitenlands gediplomeerde arts kan op een gegeven moment om wat voor reden dan ook vast komen te zitten en heeft een boost nodig om weer gemotiveerd te worden.

Na ons onderzoek ‘Na het assessment’ over de obstakels die buitenlands gediplomeerde artsen ervaren, werd het belang van rolmodellen nog eens helder voor de VBGA. Om deze redenen begonnen we een nieuw project: rolmodellen onder buitenlands gediplomeerde artsen. Op deze pagina plaatsen we interviews met buitenlandse artsen die al in opleiding of gespecialiseerd zijn. We hopen middels dit project de motivatie van buitenlandse artsen te verhogen door het promoten van buitenlandse artsen die gelukkig zijn in het uitoefenen van hun beroep in Nederland en nemen hen als voorbeeld.

Ken jij een kandidaat die je graag geïnterviewd zou zien of zou jij zelf graag geïnterviewd willen worden? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina!


Interviews: