Netwerkdiner NVZ

Op woensdag 8 juni organiseerde de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ)  een netwerkdiner dat in het teken stond van het werken aan een inclusieve arbeidsmarkt; een arbeidsmarkt waar iedereen deel van uitmaakt. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
 De VBGA was uitgenodigd om over deze problematiek mee te denken en te praten. Namens VBGA waren Shabnam Ghahramani en Julissa Cruz Gomez hierbij  aanwezig. Het diner vond plaats in Amersfoort. Naast de genoemde VBGA-ers waren er 22 andere gasten aanwezig; te weten: leden van de NVZ en verschillende ziekenhuis- en afdelings-hoofden.   

Shabnam Ghahramani hield een presentatie van 20 minuten om de VBGA en diens werkzaamheden te introduceren en de uitdagingen van de “VBGA leden” te noemen. In haar presentatie ging ze dieper in op het assessment, de erkenningsprocedure van het buitenlands arts diploma’s en de problemen waar  buitenlands gediplomeerde artsen tegenaan lopen. Ze sloot haar presentatie af met:   “als immigrant arts laat je bijna alles achter, je diploma, je netwerk, je ervaringen, je onderzoeken, het ziekenhuis en/of de praktijk waar je gewerkt hebt en zelfs je patiënten. Maar de belangrijkste dingen neem je mee: je talent, je ambities, je motivaties, je doorzettingsvermogen en je dromen”.…

Lees hieronder het stukje uit hun blad:

NVZ-2016