De Oprichters

Voordat de VBGA officieel als vereniging geregistreerd werd is er al veel werk verzet door onderstaande personen.

We willen ze kort voorstellen en daarom volgt hier een overzicht van de active “oprichters”.

Julissa

Oud-voorzitter

J.M. Cruz Gómez (Julissa) is aan de Universiteit van Santo Domingo (Dominicaanse Republiek) als basisarts afgestudeerd. Sinds november 2007 woont zij in Nederland.

Zij heeft haar 3 maanden onder supervisie op de afdeling huidziekten in het LUMC en het Diakonessenhuis te Leiden doorgebracht.

Op dit moment is zij specialist Ouderengeneeskunde in opleiding bij het LUMC.

Julissa is ook auteur van het kinderboek “Waarom vergeet oma alles? Een reis naar de hersenen”.

Carina

Oud algemeen bestuurslid

C.T. Domingues (Carina) is in juli 2012 als basisarts op de Federale Universiteit van Paraná in Brazilië afgestudeerd en vervolgens in augustus van hetzelfde jaar naar Nederland verhuisd.

In maart 2015 heeft zij de assessment procedure afgerond en momenteel werkt zij als ANIOS plastische chirurgie in Amphia Ziekenhuis. 

 

Oud-secretaris

N. Taki (Nushi) komt uit India en heeft na haar opleiding tot MBBS (een Post-graduate Diploma) in oogheelkunde afgerond aan de Universiteit van Delhi. In 2010 is ze naar Nederland gekomen en in 2014 heeft ze haar BIG registratie ‘gekregen’.

Nushi werkt momenteel bij Sanquin als donorarts. 

Firas

 

Oud algemeen bestuurslid

F. Al Khoury (Firas) komt uit Irak, heeft daar geneeskunde (M.B.CH.B) gestudeerd aan de Universiteit van Al-Mustansirya te Bagdad. In 2012 is hij naar Nederland gekomen. Na het afronden van het assessment procedure en met het oog op zijn doel spoedeisende hulp arts te worden, heeft Firas op verschillende ziekenhuizen gewerkt als arts assistent niet in opleiding (ANIOS) in specialisaties als cardio-thoracale chirurgie in het MUMC+ te Maastricht, spoedeisende hulp in Zuyderland MC te Sittard en Heerlen, Interne geneeskunde en intensive care in VieCuri MC te Venlo.

Firas is momenteel werkzaam als spoedeisende hulp arts in opleiding in het Zuyderland MC te Heerlen.

Lea

 

Oud algemeen bestuurslid

L.R Vink (Lea) is in juli 2012 afgestudeerd als basisarts aan de Universidad el Bosque te Bogota, Colombia. Sinds augustus van hetzelfde jaar tot en met december 2014 is zij woonachtig geweest in Rotterdam,Nederland.

Lea heeft het assessment met goed gevolg afgerond. Zij woont nu in Aruba en heeft een eigen huisartsenpraktijk. 

Shabnam

Oud-voorzitter

S. Ghahramani (Shabnam) komt uit Iran en heeft haar opleiding tot basisarts aan de Universiteit Ankara te Turkije in 2008 afgerond. Sinds 2008 woont zij in Nederland.

Ze heeft het assessment in 2014 afgerond en haar BIG registratie gekregen. Onmiddellijk begon ze met haar baan als ANIOS huisartsgeneeskunde bij huisartsenpraktijk Medicor gezondheidszorg Den Haag .

Shabnam heeft aan de universiteit Nijmegen huisartsopleiding gevolgd. Ze heeft een jaar waargenomenen sinds 1 april 2020 is ze praktijkhouder in Oosterhout bij praktijk Van Rijn- Ghahramani.

Oud vice -voorzitter

S. Hoshmand (Shoaib) komt uit Afghanistan. Hij heeft geneeskunde gestudeerd aan de Kabul Medical University in Afghanistan en is in 2010 afgestudeerd. In Afghanistan heeft hij een jaar als basisarts kindergeneeskunde in een Franse kliniek gewerkt en daarna in juli 2011 is hij naar Nederland gekomen.

Het resultaat van het assessment was drie maanden werken onder supervisie. Dit heeft hij gedaan bij de longafdeling in Assen en een huisartspraktijk in Groningen.

Op het moment van schrijven (eind 2020) zit hij in het laatste jaar van de opleiding tot psychiater bij GGZ Lentis in Groningen.

Oud-bestuursleden

Oud-penningmeester. L.O. Dijksma (Lars)
Oud algemeen bestuurslid F. Akbari Mokadam (Farhood)
Oud algemeen bestuurslid Phu Thit Htun
Oud Voorzitter: Nafise Ghalandari  
In 2016 is Nafise in Teheran University of Medical Sciences, Iran als arts afgestudeerd. Na het afstuderen heeft zij als onderzoeker gewerkt bij Imam Khomeini Ziekenhuis in Teheran. Vanaf Juni 2017 is zij haar PhD project op de afdeling Reumatologie van het Erasmus Medisch Centrum begonnen. Daarnaast werkt zij bij de farmacotherapeutische groep 1 van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) in Utrecht als klinisch beoordelaar. Als onderzoeker verricht zij onderzoek naar de veiligheid op het gebied van biofarmaceutische geneesmiddelen (biologicals) rondom de zwangerschap bij patiënten met chronische auto-immuunziekten, daarnaast zal ook gekeken worden naar de effecten op de lactatie. Als klinisch beoordelaar kijkt zij klinische studies en effectiviteit-veiligheid balans van nieuwe geneesmiddelen na, welke in Nederland of Europa geregistreerd willen worden. E-mail: voorzitter @ vbga.nl Aandachtsgebieden: workshop, lidmaatschap beheer, Facebook beheer, Externe Relaties beheer
Penningmeester: Marc Stoelinga

Aandachtsgebied(en): financiële administratie, workshop, lidmaatschap beheer, , Facebook beheer, LinkedIn beheerOud algemeen bestuurslid: Rami Alfaouri

Rami komt uit Syrië en is sinds 2015 in Nederland.
Hij heeft zijn studie geneeskunde in 2011 afgerond aan de Damascus University in Syrië.
Na zijn studie geneeskunde begon hij aan de opleiding Cardiologie in 2012 en na 2 jaar moest hij zijn vaderland verlaten vanwege de burgeroorlog.
Hij heeft gewerkt als Anios cardiologie in het MCL in Leeuwarden gedurende 1,5 jaar en als ANIOS cardiologie in het Radboud UMC gedurende 15 maanden.
Per 1 oktober 2021 begint hij de opleiding tot cardioloog in het Radboud UMC.