Workshop BI-toets !!!

Datum 27 september 2014
Tijd 14.00 uur
Locatie “het Auditorium” in het VieCuri Medisch Centrum, Venlo
Kosten €15,-

Inschrijving

Stuur een e-mail naar workshop [at] vbga.nl tot 24 september om je plek te reserveren. Om iedereen voldoende gelegenheid te geven en vaardigheden te oefenen is er voor maximaal 20 deelnemers plaats. Kosten zijn ter plekke contant te betalen.

Inhoud

Deze workshop biedt ondersteuning aan de buitenlands gediplomeerde artsen bij de voorbereiding op de medisch inhoudelijke toetsen. De “1e Workshop BI-Toets” bestaat uit twee delen:

  • Eerste deel: theoretische begeleiding. Drs Lea Vink, Drs Nushi Taki en Drs Shabnam Ghahramani zijn met succes voor de BI-toets geslaagd en zullen hun eigen ervaring delen over de drie verschillende onderdelen van de BI-toets (DMB, DKK en DKV). Drs Shabnam gaat voorbeelden geven van de meeste voorkomende casussen in de DKV en gaat aanleiding geven hoe men er het best op kan reageren.
  • Tweede deel: hier wordt de training op een praktische manier gegeven. Omdat de DKV door veel buitenlands gediplomeerde artsen wordt ervaren als één van de moeilijkste onderdelen van de BI-toets, zullen we ons daarop focussen. Eerst zullen de begeleiders een rollenspel “patiënt-arts” spelen zodat de kandidaten een beter inzicht krijgen hoe het er tijdens een echte toets aan toe gaat. Ten slotte zullen de kandidaten zelf oefenen met rollenspellen onder supervisie van de begeleiders.
  • We beschikken ook over trainingsmateriaal. Daardoor zal je de kans hebben om procedures te oefenen, zoals een perifeer infuus inbrengen, hechten en reanimatie training op een BLS pop (dit zijn allemaal procedures die ook tijdens de DKV getoetst zullen worden).

Dagprogramma 1 e Workshop BI-Toets

Tijd

Begeleider

Onderwerp

14.00-14.10 Drs. Julissa Cruz VBGA, wie zijn we?
14.10-14.25 Drs. Lea Vink Algemene info over het assessment en BI-toets
14.25-14.35 Drs. Nushi Taki Voorbereiding op DMB en DKK
14.35-14.50 Drs. Shabnam
Ghahramani
Voorbereiding op DKV
14.50-15.00   Pauze
15:00-15:30 Firas Al Khoury en Drs. Shoaib Hoshmand;
Drs. Carina Domingues en Drs. Shabnam Ghahramani
Rolspelen casussen DKV
15.30-17.30 Alle begeleiders Praktische oefeningen voor DKV:
Klinische casussen, perifeer infuus, hechten en reanimatietraining op een BLS pop

 Bovenstaande gegevens zijn ook te downloaden als PDF

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *