Oproep met betrekking tot bestrijding Covid-19

De Vereniging Buitenlands Gediplomeerde Artsen (VBGA) onderschrijft de actie van Medisch Contact met betrekking tot de inzet van gezondheidszorgwerkers ter bestrijding van besmetting met Covid-19 (de link hieronder).

De VBGA vindt het belangrijk dat wij ook in een tijd van crisis onze verantwoordelijkheid nemen. Wij zijn bereid onze Nederlandse collega’s te ondersteunen. Zodoende kan de VBGA een makelaarsfunctie vervullen tussen buitenlandse artsen (die al dan niet in een erkenningsprocedure zitten) en Nederlandse zorginstellingen. Veel van de buitenlandse artsen waren in de landen van herkomst praktiserende artsen. Hun ervaringen kunnen in Nederland benut worden. Sommigen van ons zijn nog niet-BIG-geregistreerd. Niettemin willen  ook zij hun bijdrage leveren aan de zorg voor corona-patienten. De VBGA ondersteunt de oproep van Medisch Contact en de KNMG en wil graag bijdragen aan het vergroten van het zorgpotentieel in Nederland.

Buitenlands gediplomeerd artsen, die willen met deze actie meedoen kunnen een email sturen naar info @ vbga.nl met de volgende informatie: 

– voornaam en achternaam

– hoe ver ze in de assessment procedure zijn (documenten ingediend, AKV afgerond, BI afgerond, advies van … maanden coschap, … maanden bezig met coschap, BIG geregistreerd)

– specialisme en ervaring 

– woonplaats

– contactgegevens (telefoonnummer en/of email-adres)

VBGA verzamelt de namen van kandidaten en communiceert het verder met Medisch Contact en eventueel VWS, als het nodig zou zijn. 

Namens het VBGA-bestuur,

Nafise Ghalandari,

Voorzitter

https://www.medischcontact.nl/nieuws/laatste-nieuws/nieuwsartikel/ook-buitenlands-gediplomeerde-artsen-zonder-big-willen-helpen-in-coronastrijd.htm