Impressie 13e VBGA Workshop (20 maart 2021)

Op zaterdag 20 maart vond alweer de 13e VBGA-workshop plaats in de Schola Medica in Utrecht. Vanwege de corona-maatregelen werden er 18 deelnemers en 12 begeleiders toegelaten (max 30 personen).

Buitenlandse artsen die zich voorbereiden op de Beroepsinhoudelijke Toets van de assessment procedure konden hun vaardigheden weer volop oefenen. Er werd onder meer geoefend met simulatie-patiënten in de anamnese-stations en in de middag waren er stations waarin allerlei vaardigheden in het afnemen van lichamelijk onderzoek en andere vaardigheden zoals reanimeren/infuus aanleggen/hechten werden geoefend. Tijdens de lunchpauze kon er weer genetwerkt worden met deelnemers en begeleiders. De deelnemers hebben de workshop met een gemiddelde van een 8.5-9 beoordeeld en waren dus zeer tevreden, tot onze blijdschap! Hieronder een korte samenvatting van het dagprogramma:

Ochtend Sessie   We begonnen de dag met de officiële welkom door onze voorzitter Nafise. Daarna gaf Amina een presentatie over de meest gebruikte anamnese technieken in Nederland. Na de presentatie zijn de deelnemers in kleine groepen verdeeld van 2-3 personen en werd de anamnese geoefend in een setting die heel vergelijkbaar is met de examen situatie. Hierdoor had iedereen de kans om het examen sfeer enigszins mee te maken en om ook meerdere keren ‘de dokter’ te spelen en oefenen met consultvoering. Na de anamnese-stations werd er uitgebreid plenaire feedback gegeven aan de deelnemers en zijn veel tips en adviezen voor het examen gegeven (waar op te letten, met name professioneel gedrag, volgorde van consult, uitvragen alarmsymptomen etc.)

Intro door voorzitter Nafise
(hier helemaal rechtsonder
op de groepsfoto)
Anamnese presentatie door Amina
Paul als patiënt in psychiatrische casusEn nog een keer

Plenair feedback begeleiders
anamnese stations

En de andere rij van begeleiders

Lunchtijd! Sandwiches en sapjes <3
(coronaproof)


Even bijtanken en bijkletsen
in de lunchpauze!

Middag Sessie   De middag sessie begon met een presentatie van Dara en Vlada over het lichamelijke onderzoek en algemene punten die van belang zijn tijdens het uitvoeren daarvan. Daarna werden de de deelnemers weer verdeeld in groepen en lichamelijk onderzoek vaardigheden geoefend in 5 verschillende stations.    


LO presentatie door Dara

Daarna nog een presentatie door
Vlada (neurologisch onderzoek)
Station Hechten Cansu & Nafise
Station Knie Klachten   Olga & Omar
Station Reanimatie & Infuus  
Abdulrahmaan, Claudia en Dara
Station Gynaecologie   Amina&Vlada
Station Baby   Dania&Gautam

Groepsfoto plenaire zaal ene helft

en andere helft
De voorbereide bedankjesPanaroma van de zaal!

We willen alle vrijwilligers en bestuursleden bedanken voor hun inzet en bereidheid om aan de workshop mee te doen. Het was ook fijn elkaar weer even fysiek te kunnen zien, ondanks de corona pandemie. We wensen alle deelnemers succes met de examens en hopen ze terug te zien bij onze workshops in de toekomst als vrijwilligers. Mochten er mensen zijn die klaar zijn met het assessment en willen meedoen als vrijwilliger in de komende workshops, geef je op via deze pagina of via een van onze sociale media kanalen.