Impressie 12e VBGA Workshop (15 augustus 2020)

Op zaterdag 15 augustus vond de 12e VBGA-workshop plaats in de Schola Medica in Utrecht.

Corona beperkingen

Vanwege de corona-maatregelen konden we “slechts” 18 deelnemers toelaten. Buitenlandse artsen die zich voorbereiden op de Beroepsinhoudelijke Toets van de assessment procedure konden hun vaardigheden testen. Er werd geoefend met simulatie-patiënten, lichamelijk onderzoek, met hechten, inbrengen van een infuus, onderzoek aan een baby, enz.

Ook was er ruimte om te netwerken met lotgenoten en met buitenlandse artsen die de procedure al tot een goed einde hebben gebracht en werkzaam zijn in de gezondheidszorg in Nederland. De cursisten, zo bleek uit de evaluaties, waren zeer tevreden over de workshop.

Ochtend Sessie

We begonnen de dag met de officiële welkom door onze voorzitter Nafise. Daarna gaf Amina een presentatie over de meest gebruikte anamnese technieken in Nederland. Na de presentatie zijn de deelnemers in kleine groepen verdeeld en anamnese geoefend in een setting die heel vergelijkbaar is met de examen setting. Hierdoor had iedereen de kans om examen sfeer enigszins mee te maken.

Nafise geeft uitleg over het programmaPresentatie van Amina
Paul als patiënt in psychiatrische casusWe waren voorbereid voor COVID-19

Middag Sessie

De middag sessie begon met een presentatie van Amina over lichamelijke onderzoek en algemene punten die van belang zijn tijdens het uitvoeren daarvan. Daarna werden de de deelnemers weer verdeeld in groepen en lichamelijk onderzoek vaardigheden geoefend in 5 verschillende stations.

Station Hechten Cansu&Nafise
Station Knie Klachten   Olga
Station Reanimatie en Infuus   Omaar&Abdulrahman
Station Gynaecologie   Amina&Vlada
Station Baby   Dania&Gautam

Dankwoord

We willen alle vrijwilligers en bestuursleden bedanken voor hun inzet en bereidheid om aan de workshop mee te doen tijdens deze moeilijke periode ondanks alle obstakels. We wensen alle deelnemers succes met examens en hopen ze terug te zien bij onze workshops in de toekomst als vrijwilligers. Mochten er mensen zijn die zijn klaar met het assessment en willen meedoen als vrijwilliger in de komende workshops, dan kan men zich opgeven via onze vrijwilligers pagina.