Heb jij het VBGA Hulp Plein al ontdekt?

VBGA Hulp Plein

Lees hier meer over het VBGA Hulp plein en wat je er allemaal kunt vinden!

Een tijd geleden hebben we een contact pagina geopend op de VBGA website, nu omgedoopt naar de naam VBGA Hulp Plein. In dit artikel proberen we uit te leggen wat je op deze gratis contactpagina allemaal kunt zoeken en vinden.

Op zoek naar een taalmaatje?

Heb je geen partner of huisgenoot om Nederlands mee te oefenen? Op het VBGA Hulp Plein kun je specifiek zoeken naar een taalmaatje in jouw regio. Plaats dus hier jouw oproep en vindt iemand om je Nederlands mee te oefenen. Zo bereidt je je extra goed voor op je AKV-examens. Onze pagina voor taalmaatjes in de regio bestaat trouwens ook nog. Daar kun je direct contact opnemen met organisaties die taalmaatjes aanbieden. Wil je juist hulp aanbieden, dan kun je je als taaldocent vrijwillig opgeven (of als taalmaatje, als je Nederlands sprekend bent).

Op zoek naar een mentor?

Je kunt bijvoorbeeld zoeken naar mentoren die zich opgeven om buitenlands gediplomeerde artsen te begeleiden in het Nederlandse gezondheidszorgsysteem. Je kunt ook zoeken naar een mentor die je persoonlijk begeleidt en aan wie je graag gekoppeld wilt worden. Of wil je zelf mentor zijn? Opgeven voor beide kan via de post-assessment begeleiding pagina of de vrijwilligerspagina.

Op zoek naar gedoneerde (gratis) studieboeken of wil jij ze doneren?

Via hetVBGA Hulp plein kun je boeken aanbieden op kosteloze basis, zodat de boeken een nieuwe eigenaar kunnen vinden. De gulle donateurs zijn vaak artsen die (wat verouderde) studieboeken willen wegdoen of ze niet meer nodig hebben. Kijk dus geregeld hier rond, want er kunnen interessante boeken voorbij komen.

Werken als doktersassistent in een huisartsenpraktijk om ervaring op te doen?

In onze laatste webinar over de Huisartsengeneeskunde deelde een buitenlands gediplomeerde arts hoe zij ervaring opdeed als doktersassistente. Toen was ze nog bezig met haar assessment procedure. Een mooie manier om dus zowel het gezondheidszorgsysteem in Nederland te leren kennen, de taal te leren als ook je medische kennis en vaardigheden scherp te houden. Hoewel we op dit moment geen huisartsenpraktijken hebben die hun vacatures via onze website aanbieden (wel onze intentie), kun je hier wel alvast je oproep plaatsen dat je beschikbaar bent om te werken als doktersassistent!

De VBGA probeert deze huisartsenstages in de toekomst op te starten, maar we bieden het niet aan zoals in het verleden. Echter, geen reden hierop te wachten: gezien de succesverhalen als doktersassistent, lijkt dit ons een prima (betaalde!) alternatief om uit te proberen.

Op zoek naar andere stageplekken?

Zie je het niet zitten om als dokterassistent te werken, dan kun je hier je oproep doen om je droom stageplek te vinden. Niet geschoten, is altijd mis. Door je oproep hier te plaatsen, kunnen stagebegeleiders jou eventueel via google op deze website ontdekken. Maak je oproep dus zo aantrekkelijk en helder mogelijk!

Zoek je iets anders?

Heb je als buitenlands gediplomeerde arts iets anders nodig dan in de rubrieken die hierboven zijn genoemd? Dan is er nog altijd de mogelijkheid om een algemene oproep te plaatsen. Zoekt en gij zult vinden!