Eindejaars mededelingen van de VBGA!

2020  is een naar jaar geweest voor iedereen. De COVID19 pandemie heeft ook de buitenlandse artsen in Nederland hard getroffen. Examens zijn  geannuleerd, lange wachtlijsten voor coschappen zijn ontstaan en wij hebben onze uitgestelde workshop alleen met een kleiner aantal artsen kunnen houden dan we wilden.

VBGA 2020

Ondanks al deze negatieve ontwikkelingen is het een productief jaar geweest voor VBGA.  We zijn een actie gestart om de potentie van de buitenlandse artsen te benutten tijdens de Corona crisis. Hoewel weinig artsen een plek hebben gekregen, heeft dit geleid tot meer bewustzijn over de situatie van buitenlandse artsen in Nederland. Ook zijn er kamervragen gesteld aan minister van Ark over dit onderwerp. We hebben tevens een enquête gehouden over de post-assessment problemen die buitenlandse artsen ervaren. Met trots presenteren we nu ook ons laatste project van 2020: de nieuwe website!

Vanaf nu gaan alle inschrijvingen voor evenementen via onze website plaatsvinden. Blijf ons dus volgen en schrijf je in voor onze nieuwsbrieven!

Nieuwe projecten

In 2021 gaan we door met nieuwe projecten. Uit de post-assessment enquête verslag wat binnenkort verschijnt, blijkt dat veel buitenlandse artsen behoefte hebben aan rolmodellen. Ook hebben ze behoefte aan een betere informatieverstrekking over specialismen. Zo gaan we volgend jaar webinars organiseren waarbij buitenlandse artsen over hun specialismen gaan vertellen. De eerste in de reeks van deze informatieve webinars zal op 12 januari 2021 plaatsvinden. Dit zal verlopen via Zoom en het onderwerp gaat over ouderengeneeskunde. Voor meer informatie en om je te kunnen inschrijven klik hier.

Vanaf 2021 gaan wij ook interviews houden met succesvolle artsen en hopen dat te  publiceren op onze website hier. Ken jij een AIOS of buitenlandse specialist die haar of zijn baan met plezier uitoefent? Stuur ons een mail! We willen zo veel mogelijk buitenlandse artsen van verschillende specialismen bereiken die hun verhaal kunnen komen vertellen.

We wensen iedereen fijne feestdagen toe en een gelukkig maar vooral gezond 2021!