“Dit is een resistentie race, maar geen snelheid race. Blijf doorgaan!”

Uw naam en achternaam: Gabriela Gonzalez Hernandez, 41 jaar

Positie en specialisme(aios/specialist/basisarts): Jeugdarts

Bent u gepromoveerd: Nee

Waar komt u vandaan en waarom heeft u ervoor gekozen om naar Nederland te komen? Wat was uw specialisme in het land van herkomst?

Ik kwam naar Nederland vanwege liefde. In Mexico ben ik Kinderarts.

Wanneer heeft u het assessment procedure afgerond en met welk resultaat?

Ik heb het assessment procedure in 2015 afgerond. Mijn advies was 15 maanden coschappen.

Wat is uw werk ervaring tot op heden in Nederland?

Ik heb werkervaring als Jeugdarts.

Hoe heeft u besloten om te specialiseren in uw huidige specialisme? Wat zijn de aantrekkelijke kanten van uw specialisme? Als u na uw immigratie naar Nederland van specialisme veranderd bent, wat waren de overwegingen om dat te doen?

Ik heb nog geen specialist opleiding in Nederland gedaan. Ik werk nu als Jeugdarts in Nederland. Ik ben van plan om de specialisme Arts Maatschappij & Gezondheid te volgen. Ik heb hier mijn weg gevonden want het is grotendeels wat ik in mijn land als Kinderarts heb gedaan. De jeugdarts ziet de preventieve deel van de Kindergeneeskunde.

Wat moet een buitenlandse arts die interesse heeft in uw specialisme doen om zijn/haar kans te verhogen voor een opleidingsplek?

De arts moet interesse in de zorg van kinderen vanaf 0-19 hebben. De arts moet ook interesse hebben om de ouders te begeleiden.

Wat was de grootste uitdaging die u tegen kwam als buitenlandse arts in Nederland? Wat heeft u deze uitdagingen zelf aangepakt?

De grootste uitdaging is de goed beheersing van de Nederlandse taal. De arts moet optimaal met kinderen en ouders kunnen communiceren. Ik heb de Nederlandse taal in de universiteit gestudeerd maar het is op de zorgveld waar je de meeste ervaring doet.

Wat vindt u het leukst aan het werk als arts in Nederland?

Na een lange en moeilijke weg in Nederland ben ik uiteindelijk hier een arts geworden. Nu kan ik doen wat ik leuk vind: een arts die betrokken met kinderen is.

Heeft u nog een advies voor de buitenlandse artsen die net begonnen zijn met hun carrière in Nederland?

Dit is een resistentie race, maar geen snelheid race. Blijf doorgaan!