Impressie 15e workshop VBGA (19 Maart 2022)

Op zaterdag 19 Maart 2022 organiseerde de VBGA de 15e workshop ter voorbereiding voor de Beroepsinhoudelijke toetsen (BI) voor buitenlandse artsen. BI toets is een onderdeel van de assessment procedure om BIG registratie in Nederland te behalen. 

We zijn erg blij dat we deze workshop weer konden organiseren voor een grotere aantal deelnemers (35 in totaal) bij Schola Medica in Utrecht. Wij zijn Schola Medica zeer dankbaar voor de fantastische medewerking en ondersteuning. We konden gebruik maken van diverse training zalen en ook het training materiaal werd grotendeels door hen ter beschikking gesteld. Mede hierdoor was het weer een zeer geslaagde dag!


Ochtend sessie

We begonnen de dag met de officiële welkom door onze voorzitter Cansu. Daarna gaf Vlada een presentatie over de meest gebruikte anamnese technieken in Nederland. Na de presentatie zijn de deelnemers in kleine groepen ingedeeld van 4-6 personen en werd de anamnese geoefend in een setting die heel vergelijkbaar is met de examen sfeer. Hierdoor had iedereen de kans om de examen sfeer enigszins mee te maken en om ook meerdere keren ‘de dokter’ te spelen en oefenen met consultvoering. Na de anamnese-stations werd er uitgebreid plenaire feedback gegeven aan de deelnemers en zijn veel tips en adviezen voor het examen gegeven (waar op te letten, met name professioneel gedrag, volgorde van consult, uitvragen alarmsymptomen etc.)


Na de ochtend sessie was een lunch pauze waar iedereen kon netwerken

 
Middag sessie: praktische zaken


Lichamelijk onderzoek: De middag sessie hebben we veranderd voor deze workshop gezien recente wijziging in de toets. Stations reanimatie, infuus prikken en hechten zijn permanent uit BI toets gehaald. We hebben 3 nieuwe stations toegevoegd: neurologisch onderzoek, communicatie en ECG training.

 
Training baby casus


Training gynaecologisch onderzoek


Wij willen alle vrijwilligers (Paul, Olga, Claudia, Marya, Daria, Sangeeta, Welling, Valeria en haar man, Umo, Omar, Maria, Manny en Yasmin) en de bestuursleden bedanken voor hun fantastische inzet en perfecte organisatie! 
En dank aan onze deelnemers voor hun positieve instelling en ‘leergierig’ gedrag. Het enthousiasme van iedereen geeft voldoende motivatie om dit volgende keer weer op te pakken!
Mochten er mensen zijn die mee willen werken aan een volgende workshop dan kan men contact opnemen met de VBGA via onze aanmeldformulier.