VBGA’s 17e workshop: Voorbereiding op de Beroepsinhoudelijke toetsen (BI) voor buitenlandse artsen

Wauw, wat een geweldige dag was het op zaterdag 25 maart 2023!

 De VBGA organiseerde hun 17e workshop en het was een groot succes!

25 deelnemers namen deel aan deze fantastische dag bij Schola Medica in Utrecht. We zijn zeer dankbaar aan Schola Medica voor hun medewerking en ondersteuning. Dit heeft bijgedragen aan het succes van deze dag en we zijn ontzettend blij met het resultaat.

Ochtend sessie

We begonnen de dag met een hartelijke ontvangst en presentatie over anamnese door Vlada.  Na de presentatie werden de deelnemers in kleine groepen van 4 tot 5 personen ingedeeld om de anamnese in een examensetting te oefenen. Deze setting was zo opgezet dat het de sfeer van een echt examen nabootste, waardoor de deelnemers de kans kregen om zich voor te bereiden op de examenomstandigheden en om meerdere keren in de rol van ‘dokter’ te stappen en te oefenen met consultvoering.

Na afloop van de anamnese-oefeningen was er uitgebreide plenaire feedback voor alle deelnemers. Er werden tal van waardevolle tips en adviezen gegeven over hoe men het beste kan omgaan met het examen (denk bijvoorbeeld aan professioneel gedrag, de volgorde van het consult en het uitvragen van alarmsymptomen). Dit was een fantastische manier om de deelnemers te helpen bij hun voorbereiding op de Beroepsinhoudelijke toetsen (BI) en we hopen dat dit zal bijdragen aan hun succes bij het examen.

Na de ochtendsessie was er een lunchpauze waar iedereen de kans had om te netwerken.

Middag sessie: praktische vaardigheden

Tijdens de middagsessie hadden deelnemers de kans om hun praktische vaardigheden te oefenen, waaronder gynaecologisch onderzoek, lichamelijk onderzoek van een kind, cardio- en neurologisch onderzoek, onderzoek van het bewegingsapparaat en communicatie training. Het was fantastisch om te zien dat alle praktische vaardigheden aan bod kwamen en dat de deelnemers extra tips kregen over communicatie met een patient in Nederland.

Training bewegingsapparaat

Neurologisch onderzoek

Wij willen alle vrijwilligers (Olga, Sangeeta, Valeria en Dennie, Umo, Omar, Manny, Hadi, Senem, Marguerite, Wellington,  Sara ) en de bestuursleden bedanken voor hun fantastische inzet en organisatie! 

Graag willen we onze deelnemers bedanken voor hun positieve instelling en leergierige houding. Het enthousiasme van iedereen motiveert ons om de volgende workshops weer te organiseren.

We zijn ook dankbaar voor alle positieve feedback die we hebben ontvangen. Het is geweldig om te horen dat onze workshop zo’n impact heeft gehad op onze deelnemers .

Mochten er geïnteresseerden zijn om mee te werken aan een volgende workshop, neem dan gerust contact op met de VBGA via ons aanmeldformulier.

We hopen u in de toekomst weer te mogen verwelkomen!

VBGA
Average rating:  
 0 reviews