Bestuur

Bestuursleden

  Voorzitter: Nafise Ghalandari

 

In 2016 is Nafise in Teheran University of Medical Sciences, Iran als arts afgestudeerd. Na het afstuderen heeft zij als onderzoeker gewerkt bij Imam Khomeini Ziekenhuis in Teheran. Vanaf Juni 2017 is zij haar PhD project op de afdeling Reumatologie van het Erasmus Medisch Centrum begonnen. Daarnaast werkt zij bij de farmacotherapeutische groep 1 van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) in Utrecht als klinisch beoordelaar.

Als onderzoeker verricht zij onderzoek naar de veiligheid op het gebied van biofarmaceutische geneesmiddelen (biologicals) rondom de zwangerschap bij patiënten met chronische auto-immuunziekten, daarnaast zal ook gekeken worden naar de effecten op de lactatie. Als klinisch beoordelaar kijkt zij klinische studies en effectiviteit-veiligheid balans van nieuwe geneesmiddelen na, welke in Nederland of Europa geregistreerd willen worden.

Email: voorzitter @ vbga.nl

Vice Voorzitter: Cansu de Muijnck

 

Cansu de Muijnck komt uit Turkije en is in 2018 naar Nederland verhuisd voor de liefde. Zij heeft haar geneeskunde studie afgerond in 2017 aan Istanbul Universiteit Cerrahpasa Medische Faculteit.Na het afstuderen deed zij een jaar onderzoek in Acibadem Universiteit, Istanboel over robotische colorectale chirurgie. Tussen 2018-2019 deed zij onderzoek binnen Image-Guided Surgery groep van Researchlab Heelkunde in LUMC. In 2019 heeft zij de diploma erkenning assessment afgerond in Nederland. Momenteel werkt zij gedeeltelijk als ANIOS Oogheelkunde in Langeland Ziekenhuis en als basisarts in Medicina Huisartsenpraktijk in Rotterdam.

Aandachtsgebieden: Post assessment zaken 

    

Secretaris: Amina Abdulkadir

Amina Abdulkadir komt uit Somalië en is als vluchteling in 1993 naar Nederland gekomen. Zij heeft in 2013 haar basisopleiding Geneeskunde afgerond aan Maastricht University. In 2014 heeft ze een jaar gewerkt als ANIOS Neurologie in het Zuyderland Medisch Centrum en in 2015 7 maanden als ANIOS ouderengeneeskunde bij Zuyderland Zorgcentra. Vervolgens is ze in 2015 in opleiding gegaan tot huisarts aan Maastricht University.

In 2018 is ze afgestudeerd en is sindsdien werkzaam als waarnemend huisarts in de regio Midden-Limburg.

Aandachtsgebieden: Secretariaat, post assessment zaken 

E-mail: secretaris @ vbga.nl

Penningmeester: Marc Stoelinga

Email: penningmeester @ vbga.nl

 

Algemeen bestuurslid: Vlada Chernova

Vlada komt uit Ukraine. 

     Algemeen bestuurslid: Dania Alissa

 

Dania komt uit Syrië, zij is daar afgestudeerd als plastisch chirurg. In 2015 is zij gevlucht naar Nederland.

Dania heeft haar BIG registratie in 2019 gekregen na het afronden van de assessment procedure.

Momenteel is zij werkzaam als cosmetisch arts.

  Algemeen bestuurslid: Phu Thit Htun

 

Adviseurs

 Paul Herfs

 

Aandachtsgebied(en): Adviseur VBGA

Even voorstellen:
Ik ben als (gast)onderzoeker verbonden aan een onderzoeksschool  van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht die zich bezighoudt met migratieonderzoek.

In 2009 ben ik aan de Universiteit Utrecht gepromoveerd op een onderzoek met de titel “Buitenlandse artsen in Nederland”. 

Ik was tevens projectleider van de groep auteurs die verantwoordelijk was voor de totstandkoming van het boek “Hoe zit het met staan?”.

 

   
   
   
   
   

Vereniging Buitenlands Gediplomeerde Artsen

Bankrekening nummer NL28ABNA0625184165    (BIC: ABNANL2A)
K.v.K. nummer: 64286258