Bestuur

Bestuursleden

Voorzitter: Nafise Ghalandari

 

In 2016 is Nafise in Teheran University of Medical Sciences, Iran als arts afgestudeerd. Na het afstuderen heeft zij als onderzoeker gewerkt bij Imam Khomeini Ziekenhuis in Teheran. Vanaf Juni 2017 is zij haar PhD project op de afdeling Reumatologie van het Erasmus Medisch Centrum begonnen. Daarnaast werkt zij bij de farmacotherapeutische groep 1 van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) in Utrecht als klinisch beoordelaar.

Als onderzoeker verricht zij onderzoek naar de veiligheid op het gebied van biofarmaceutische geneesmiddelen (biologicals) rondom de zwangerschap bij patiënten met chronische auto-immuunziekten, daarnaast zal ook gekeken worden naar de effecten op de lactatie. Als klinisch beoordelaar kijkt zij klinische studies en effectiviteit-veiligheid balans van nieuwe geneesmiddelen na, welke in Nederland of Europa geregistreerd willen worden.

E-mail: voorzitter @ vbga.nl

Aandachtsgebieden: workshop, lidmaatschap beheer, Facebook beheer, Externe Relaties beheer

Vice Voorzitter: Cansu de Muijnck

 

 

Cansu de Muijnck komt uit Turkije en is in 2018 naar Nederland verhuisd voor de liefde. Zij heeft haar geneeskunde studie afgerond in 2017 aan Istanbul Universiteit Cerrahpasa Medische Faculteit.Na het afstuderen deed zij een jaar onderzoek in Acibadem Universiteit, Istanboel over robotische colorectale chirurgie. Tussen 2018-2019 deed zij onderzoek binnen Image-Guided Surgery groep van Researchlab Heelkunde in LUMC. In 2019 heeft zij de diploma erkenning assessment afgerond in Nederland. Zij heeft gewerkt als ANIOS Oogheelkunde in Langeland Ziekenhuis en als basisarts in Medicina Huisartsenpraktijk in Rotterdam.

Vanaf maart 2020 doet zij promotie onderzoek in de Oogheelkunde aan het UMC Utrecht.

Aandachtsgebieden: Post assessment zaken, website beheer, workshop, Facebook beheer

   

Secretaris: Amina Abdulkadir

Amina Abdulkadir komt uit Somalië en is als vluchteling in 1993 naar Nederland gekomen. Zij heeft in 2013 haar basisopleiding Geneeskunde afgerond aan Maastricht University. In 2014 heeft ze een jaar gewerkt als ANIOS Neurologie in het Zuyderland Medisch Centrum en in 2015 7 maanden als ANIOS ouderengeneeskunde bij Zuyderland Zorgcentra. Vervolgens is ze in 2015 in opleiding gegaan tot huisarts aan Maastricht University.

In 2018 is ze afgestudeerd en is sindsdien werkzaam als waarnemend huisarts in de regio Midden-Limburg.

Aandachtsgebieden: Secretariaat, post assessment zaken, website beheer, workshop, lidmaatschap beheer, LinkedIn beheer

E-mail: secretaris @ vbga.nl

Penningmeester: Marc Stoelinga

E-mail: penningmeester @ vbga.nl

Aandachtsgebied(en): financiële administratie, workshop, lidmaatschap beheer, , Facebook beheer, LinkedIn beheer

 

Algemeen bestuurslid: Vlada Chernova

Vlada komt uit Oekraïne.  Zij is in 2016 afgestudeerd als basisarts aan Dnipropetrovsk medical academy in Oekraïne. Na het behalen van haar diploma is ze naar Nederland gekomen voor de liefde. Sinds 2019 is ze werkzaam als ANIOS neurologie.

Aandachtsgebieden: Post assessment zaken, workshop, Facebook beheer

Algemeen bestuurslid: Dania Alissa

 

 

Dania komt uit Syrië, zij is daar afgestudeerd als plastisch chirurg. In 2015 is zij gevlucht naar Nederland.

Dania heeft haar BIG registratie in 2019 gekregen na het afronden van de assessment procedure.

Momenteel is zij werkzaam als cosmetisch arts.

Aandachtsgebieden: Post assessment zaken, workshop, Facebook beheer

Algemeen bestuurslid: Dara Parabittei

Dara komt uit Indonesië. Ze studeerde geneeskunde aan de Gadjah Mada University, Yogyakarta, Indonesië. Net na het behalen van haar arts diploma vertrok Dara naar Nederland voor haar promotie onderzoek. Dara heeft haar promotie onderzoek in  Cardiothoracale en Vaat chirurgie gedaan aan het AMC en is in 2013 gepromoveerd. Nadien heeft ze als postdoc gewerkt in het AMC cardiothoracale chirurgie afdeling.
Na het afronden van de assessment procedure, heeft ze haar BIG registratie in 2017 gekregen. In 2018 heeft ze een jaar gewerkt als ANIOS Cardiologie in het Rijnstate Ziekenhuis, Arnhem. Daarna is ze overgestapt naar de ouderengeneeskunde. Vanaf maart 2020 doet Dara de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde in het VOSON-Radboud UMC.

Aandachtsgebieden: Post assessment zaken, workshop

Adviseur

 Paul Herfs

 

 

Aandachtsgebied(en): Adviseur VBGA

Even voorstellen:
Ik ben als (gast)onderzoeker verbonden aan een onderzoeksschool  van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht die zich bezighoudt met migratieonderzoek.

In 2009 ben ik aan de Universiteit Utrecht gepromoveerd op een onderzoek met de titel “Buitenlandse artsen in Nederland”. 

Ik was tevens projectleider van de groep auteurs die verantwoordelijk was voor de totstandkoming van het boek “Hoe zit het met staan?”.

Aandachtsgebied(en): helpt overal bij, waar nodig.

 

   
   
   
   
   

Vereniging Buitenlands Gediplomeerde Artsen

Bankrekening nummer NL28ABNA0625184165    (BIC: ABNANL2A)
K.v.K. nummer: 64286258