VBGA 12e workshop Voorbereiding BI toets, 21 maart 2020

Wat VBGA 12e workshop Voorbereiding BI toets
Waneer Zaterdag 21 maart 2020 9:00 tot 17:00
Voor Wie Artsen die bezig zijn met 'het assessment'
Waar Schola Medica te Utrecht
Kosten 75 euro (inclusief eenvoudige lunch etc.). 
Note: Dit tarief geldt alleen voor individuele inschrijving.
Max. aantal deelnemers 30

Inschrijving procedure

De procedure voor het inschrijven bestaat uit 3 stappen:

  • Stuur een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met je naam en status in het assessment
  • Maak het inschrijf geld over naar NL28ABNA0625184165 met je naam en achternaam in de omschrijving
  • Hierna ontvang je een mail van bevestiging van je inschrijving 

Om iedereen voldoende gelegenheid te geven de vaardigheden te oefenen is er voor maximaal 30 deelnemers plaats. De eerste 30 kandidaten waarvan wij de registratie en de betaling hebben ontvangen, krijgen een bevestiging per e-mail van hun definitieve inschrijving. Mensen die hun AKV hebben afgerond hebben in principe voorrang bij de inschrijving.

Let op: de vorige workshops waren snel volgeboekt.

Als je betaalt hebt maar de workshop is al volgeboekt, dan zullen we je inschrijfgeld terugstorten en kun je helaas niet aan deze workshop deelnemen.

 

Locatie

De workshop zal ook ditmaal bij Schola Medica plaatsvinden. Hier worden o.a. de praktische vaardigheden van artsen in opleiding tot huisarts, specialist ouderengeneeskunde en hun opleiders geoefend. Op deze locatie beschikken wij over compleet trainingsmateriaal om de praktische vaardigheden te oefenen.

Schola Medica (‘t Hart)
Orteliuslaan 750
3528 BB Papendorp - Utrecht

Wanneer je met de auto komt zijn er ruim voldoende (gratis) parkeer mogelijkheden (rechts naast het gebouw).

Inhoud

De workshop biedt ondersteuning aan de buitenlands gediplomeerde artsen bij de voorbereiding op de medisch inhoudelijke toetsen. De DKV-toets wordt door veel buitenlands gediplomeerde artsen ervaren als één van de moeilijkste onderdelen van de BI-toets. Daarom zullen we ons daar 100% op focussen. In deze workshop zullen wij dus niet expliciet over de andere onderdelen van de assessment procedure (VGT of DKK) hebben.

Let op: Omdat de workshop compleet in het Nederlands is, is het belangrijk dat je de Nederlandse taal voldoende beheerst.

Hieronder volgt, in het kort, het programma van deze workshop.

Ochtend sessie (deel 1)

09:00 - 09:15

Ontvangst

09:15 - 09:20

Welkomstwoord, Introductie en Programma

09:20 - 09:40

Informatie mbt. de Anamnese&Lichamelijk Onderzoek

09:40 - 09:50 Algemene vragen mbt. Anamnese
09:50 - 10:00 Korte koffie / Thee pauze

Ochtend sessie (deel 2)

10:00 - 12:10

Oefenen van de meest voorkomende casuïstiek (consulten)

De deelnemers worden in kleine groepen van 5 a 6 personen ingedeeld. De begeleiders gaan de rol van patiënten spelen en de kandidaten zullen de rol van de arts innemen. Gedurende 6 sessies van 20 minuten kan telkens iemand uit de groep oefenen met een consult; iedereen krijgt hierdoor de mogelijkheid om actief te oefenen en de andere groepsleden kunnen dan leren en hun feedback geven.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:
- Buikpijn
- Baby
- Neuro
- Psych
- Pijn op de borst
- Bewegingsapparaat
We zullen strak met de tijd omgaan zodat iedere kandidaat een gevoel krijgt hoe het echt tijdens de toets gaat.
12:10 - 12:30

Plenaire besperking 'anamnese' 
De begeleiders (die de rol van patiënt hadden) zullen feedback geven mbt. de casussen

12:45 - 13:15 Lunchpauze / Netwerken
De organisatie zorgt voor een eenvoudige lunch met diverse belegde broodjes, drinken, fruit etc.

Tweede deel (in de middag): training praktische vaardigheden

Middag sessie (deel 1)

13:15 - 13:45 Informatie en uitleg mbt. het lichamelijk onderzoek (in auditorium)

Middag sessie (deel 2)

13:45 - 16:30 In kleine groepjes kunnen de deelnemers onder begeleiding van de begeleider(s) oefenen met zaken die tijdens de DKV aan de orde kunnen komen. Deze trainingen zullen in aparte ruimtes plaatsvinden. Iedere groep heeft 30 minuten bij ieder "station", daarna wordt er gerouleerd. Geoefend wordt er in de volgende onderdelen:
  Hechten
  Lichamelijk onderzoek baby
  Lichamelijk onderzoek gynaecologie
  Reanimatie en Infuus
  Lichamelijk onderzoek bewegingsapparaat
   
15:15 - 15:30 Koffie/Thee pauze

Afsluiting van de dag

 16:30 - 17:00 Napraten, laatste vragen etc.

Impressie 11e VBGA Workshop (14 september 2019)

In oktober en november vinden de BI toetsen voor de BIG-registratie weer plaats. Een van de mogelijkheden om je voor te bereiden is door middel van de Workshop die wij als VBGA regelmatig organiseren. Op zaterdag 14 september 2019 hebben 27 artsen deelgenomen aan ondertussen al weer de elfde workshop van de VBGA.

Ook deze keer werd de workshop weer georganiseerd op de locatie van Schola Medica in Utrecht. Een mooie centrale plaats in Nederland die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed te bereiken is. Wij hopen dat we ook de komende jaren gebruik kunnen blijven maken van deze locatie. We konden gebruik maken van diverse training zalen en ook het training materiaal werd voor een deel door hen ter beschikking gesteld. Mede hierdoor en de ondersteuning door "TOA Frank" was het weer een zeer geslaagde dag!

We hadden dit keer maar liefst 27 enthousiaste deelnemers. Het grote aantal aanmeldingen is voor ons een teken dat we met deze workshop toch een goede aanvulling is bij de voorbereiding voor de BI-toetsen en voor de organisatoren en de vrijwilligers is het erg motiverend dat we veel enthousiaste collega's kunnen helpen!

Ochtend sessie: theoretische begeleiding

Na de ontvangst (rond negen uur) werd iedereen officieel welkom geheten om 09:15 in het Auditorium  door  onze voorziitter: Shabnam Ghahramani. Zij gaf een overzicht van het dag programma waarna een toelichting gegeven werd op de  meest gebruikte  anamnese technieken in Nederland.

Tussen 10:00 en 12:00 werden de deelnemers in kleine groepen verdeeld. Enkele begeleiders gingen in de rol van patiënt en de kandidaten konden, als arts, oefenen met het afnemen van een anamnese. Hierdoor kon iedere kandidaat een gevoel krijgt hoe het echt tijdens de toets gaat. De groepen rouleerden zodat iedereen de mogelijkheid had om actief deel te nemen en ook verschillende situaties kon ervaren.  We willen dit keer de volgende 'patiënten' bedanken: Gabrielle, Amina, Paul, Ilhaam, Omar, Farhad, Olga, Naffise, Nushi, Dania en Shabnam.

Aan het einde van de ochtend sessie kwam iedereen weer bij elkaar in het Auditorium. De begeleiders hebben hun feedback gegeven en wie vragen had kon die stellen zodat iedereen kon leren van de 'fouten en goede dingen' van zichzelf en anderen uit alle groepen.

 

Lunch Break

Ook voor de inwendige mens werd gezorgd. Naast koffie en thee stonden er verschillende belegde broodjes klaar en kon iedereen yoghurt, sinaasappelsap, melk en fruit nemen.

Tijdens deze pauze was er voldoende tijd om ervaringen te bespreken en we zagen diverse deelnemers gegevens uitwisselen.

 

Middag sessie: praktische zaken

Lichamelijk onderzoek: De middag sessie werd begonnen in het Auditorium. Aminaa gaf uitleg over het lichamelijk onderzoek en de dingen waar je tijdens de toets op moet letten. Hierna werden de deelnemers weer in groepen opgedeeld en kon men oefenen onder begeleiding van de vrijwilligers.

Praktische onderzoeken: Als laatste onderdeel van deze workshop werden de deelnemers weer in groepjes van 5 verdeeld zodat er veel interactie is en elke deelnemer  kan oefenen. Hieronder staan de begeleiders van de verschillende sessies genoemd:

Training baby casus

Nushi en Dania

 
   

Training gynaecologische casus

Aminaa + Ilhaam

Training hechten

Shabnam + Olga

 

Training BLS en perifeer infuus inbrengen

Farhad + Omar

Training Lichamelijk onderzoek bewegingsapparaat

Sameer + Naffise

Voor de deelnemers was er dit keer als extraatje nog een kleine verrassing geregeld. In de VBGA mok was een hecht-set gedaan; deze kan men evt. gebruiken om thuis nog eens te oefenen met het hechten van een wond.

Wij willen alle vrijwilligers en de bestuursleden bedanken voor hun fantastische inzet en perfecte organisatie! En last but not least willen we natuurlijk alle deelnemers bedanken voor hun positieve instelling en 'leergierig' gedrag. Het enthousiasme van iedereen geeft voldoende motivatie om dit volgende keer weer op te pakken!

Mochten er mensen zijn die mee willen werken aan een volgende workshop dan kan men contact opnemen met de VBGA via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Huisartsenstage voorlopig NIET mogelijk

Tot onze spijt moeten we voorlopig even stoppen met het aanbieden van huisartsenstages.

De voorwaarden voor de verzekering zijn dusdanig aangepast dat het er feitelijk op neerkomt dat de verzekering niet meer afdoende is. We zijn ons aan het beraden wat de mogelijkheden zijn om de stages toch weer aan te kunnen bieden.

Als je al betaald hebt ...

De mensen die zich ondertussen al ingeschreven en betaald hebben kunnen hun geld natuurlijk terug krijgen! Stuur in dat geval een mailtje dan zetten we het "proces" in werking. Dit kan echter even duren (4 weken), maar je krijgt het zeker!

Wanneer er vragen zij stuur dan even een mailtje naar stage @ vbga.nl.

11e Workshop voorbereiding BI-toets, 14 september 2019

Wat VBGA 11e workshop Voorbereiding BI toets
Waneer Zaterdag 14 september 2019 9:00 tot 17:00
Voor Wie Artsen die bezig zijn met 'het assessment'
Waar Schola Medica te Utrecht
Kosten 75 euro (inclusief eenvoudige lunch etc.).
Note: Dit tarief geldt alleen voor individuele inschrijving.
Max. aantal deelnemers 30

UPDATE Mbt. tot parkeren

Voor de deelnemers aan deze Workshop: we hebben net gehoord dat we NIET naast het gebouw mogen parkeren. We mogen gebruik maken van de PARKEER GARAGE ONDER HET GEBOUW. De ingang van de parkeer garage is (als je er voor staat) LINKS in het gebouw!

 

Inschrijving procedure

De procedure voor het inschrijven bestaat uit 3 stappen:

  • Vul het formulier op onze website in en verstuur het.
    Let op: Zorg ervoor dat je email adres klopt; deze wordt in volgende stappen gebruikt om te communiceren over je inschrijving.
  • Hierna ontvang je een email. Bevestig de inschrijving dmv. de link in deze email.
  • Maak het inschrijf geld over onder vermelding van de zaken zoals aangegeven in bovengenoemde mail

Om iedereen voldoende gelegenheid te geven de vaardigheden te oefenen is er voor maximaal 30 deelnemers plaats. De eerste 30 kandidaten waarvan wij de registratie en de betaling hebben ontvangen, krijgen een bevestiging per e-mail van hun definitieve inschrijving. Mensen die hun AKV hebben afgerond hebben in principe voorrang bij de inschrijving.

Let op: de vorige workshops waren snel volgeboekt.

Als je betaalt hebt maar de workshop is al volgeboekt, dan zullen we je inschrijfgeld terugstorten en kun je helaas niet aan deze workshop deelnemen.

Online inschrijven voor deze workshop kan vanaf maandag 26 augustus 2019 door onderstaande link op onze website te volgen:

https://www.vbga.nl/workshopregistratie/

Locatie

De workshop zal ook ditmaal bij Schola Medica plaatsvinden. Hier worden o.a. de praktische vaardigheden van artsen in opleiding tot huisarts, specialist ouderengeneeskunde en hun opleiders geoefend. Op deze locatie beschikken wij over compleet trainingsmateriaal om de praktische vaardigheden te oefenen.

Schola Medica (‘t Hart)
Orteliuslaan 750
3528 BB Papendorp - Utrecht

Wanneer je met de auto komt zijn er ruim voldoende (gratis) parkeer mogelijkheden (rechts naast het gebouw).

Inhoud

De workshop biedt ondersteuning aan de buitenlands gediplomeerde artsen bij de voorbereiding op de medisch inhoudelijke toetsen. De DKV-toets wordt door veel buitenlands gediplomeerde artsen ervaren als één van de moeilijkste onderdelen van de BI-toets. Daarom zullen we ons daar 100% op focussen. In deze workshop zullen wij dus niet expliciet over de andere onderdelen van de assessment procedure (VGT of DKK) hebben.

Let op: Omdat de workshop compleet in het Nederlands is, is het belangrijk dat je de Nederlandse taal voldoende beheerst.

Hieronder volgt, in het kort, het programma van deze workshop.

Ochtend sessie (deel 1)

09:00 - 09:15

Ontvangst

09:15 - 09:20

Welkomstwoord, Introductie en Programma

09:20 - 09:40

Informatie mbt. de Anamnese ; Shabnam zit in de opleiding tot huisarts specialist en zal toelichtingen geven op de meest gebruikte anamnese techniek in Nederland.

09:40 - 09:50 Algemene vragen mbt. Anamnese
09:50 - 10:00 Korte koffie / Thee pauze

Ochtend sessie (deel 2)

10:00 - 12:10

Oefenen van de meest voorkomende casuïstiek (consulten)

De deelnemers worden in kleine groepen van 5 a 6 personen ingedeeld. De begeleiders gaan de rol van patiënten spelen en de kandidaten zullen de rol van de arts innemen. Gedurende 6 sessies van 20 minuten kan telkens iemand uit de groep oefenen met een consult; iedereen krijgt hierdoor de mogelijkheid om actief te oefenen en de andere groepsleden kunnen dan leren en hun feedback geven.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:
- Buikpijn
- Baby
- Neuro
- Psych
- Pijn op de borst
- Bewegingsapparaat
We zullen strak met de tijd omgaan zodat iedere kandidaat een gevoel krijgt hoe het echt tijdens de toets gaat.
12:10 - 12:30

Plenaire besperking 'anamnese'
De begeleiders (die de rol van patiënt hadden) zullen feedback geven mbt. de casussen

12:45 - 13:15 Lunchpauze / Netwerken
De organisatie zorgt voor een eenvoudige lunch met diverse belegde broodjes, drinken, fruit etc.

Tweede deel (in de middag): training praktische vaardigheden

Middag sessie (deel 1)

13:15 - 13:45 Informatie en uitleg m,bt. het lichamelijk onderzoek (in auditorium)

Middag sessie (deel 2)

13:45 - 16:30 In kleine groepjes kunnen de deelnemers onder begeleiding van de begeleider(s) oefenen met zaken die tijdens de DKV aan de orde kunnen komen. Deze trainingen zullen in aparte ruimtes plaatsvinden. Iedere groep heeft 30 minuten bij ieder "station", daarna wordt er gerouleerd. Geoefend wordt er in de volgende onderdelen:
  Hechten
  Lichamelijk onderzoek baby
  Lichamelijk onderzoek gynaecologie
  Reanimatie en Infuus
  Lichamelijk onderzoek bewegingsapparaat
   
15:15 - 15:30 Koffie/Thee pauze

Afsluiting van de dag

 16:30 - 17:00 Napraten, laatste vragen etc.

 

Impressie 10e VBGA Workshop (9 maart 2019)

In april en mei vinden de BI toetsen voor de BIG-registratie weer plaats. Een van de mogelijkheden om je voor te bereiden is door middel van de Workshop die wij als VBGA regelmatig organiseren. Op zaterdag 9 maart 2019 hebben 28 artsen deelgenomen aan ondertussen al weer de tiende workshop van de VBGA.

Ook deze keer werd de workshop weer georganiseerd op de locatie van Schola Medica in Utrecht. Een mooie centrale plaats in Nederland die zowel met de auto als het openbaar vervoer goed te bereiken is. Wij hopen dat we ook de komende jaren gebruik kunnen blijven maken van deze locatie. We konden gebruik maken van diverse training zalen en ook het training materiaal werd voor een deel door hen ter beschikking gesteld. Mede hierdoor was het weer een zeer geslaagde dag!

We hadden dit keer maar liefst 28 enthousiaste deelnemers. Het grote aantal aanmeldingen is voor ons een teken dat we met deze workshop toch een goede aanvulling is bij de voorbereiding voor de BI-toetsen en voor de organisatoren en de vrijwilligers is het erg motiverend dat we veel enthousiaste collega's kunnen helpen!

Ochtend sessie: theoretische begeleiding

Rond 09:15  werd iedereen in het Auditorium welkom geheten door Shabnam Ghahramani. Shabnam is naast een van de organisatoren van de workshops ook de voorzitter van de VBGA. Zij gaf een overzicht van het dag programma waarna een toelichting gegeven werd op de  meest gebruikte  anamnese technieken in Nederland.

Tussen 10:00 en 12:00 werden de deelnemers in kleine groepen verdeeld. Enkele begeleiders gingen in de rol van patiënt en de kandidaten konden, als arts, oefenen met het afnemen van een anamnese. Hierdoor kon iedere kandidaat een gevoel krijgt hoe het echt tijdens de toets gaat. De groepen rouleerden zodat iedereen de mogelijkheid had om actief deel te nemen en ook verschillende situaties kon ervaren. Tijdens vorige workshops werd aangegeven dat men graag met 'autochtone patiënten' wilde oefenen. We willen dit keer de volgende 'patiënten' bedanken: Gabrielle, Bas, Paul, Amina, Amr en Ena.

Aan het einde van de ochtend sessie kwam iedereen weer bij elkaar in het Auditorium. De begeleiders hebben hun feedback gegeven en wie vragen had kon die stellen zodat iedereen kon leren van de 'fouten en goede dingen' van zichzelf en anderen uit alle groepen.

Lunch Break

Ook voor de inwendige mens werd gezorgd. Naast koffie en thee stonden er verschillende belegde broodjes klaar en kon iedereen yoghurt, sinaasappelsap, melk en fruit nemen.

Tijdens deze pauze was er voldoende tijd om ervaringen te bespreken en we zagen diverse deelnemers gegevens uitwisselen. Ook deze keer waren er weer medische boeken gedoneerd (met dank aan Pauline Klooster) die de deelnemers na afloop mee konden nemen naar huis. Ook nu hebben we al weer toezeggingen dat er ook voor de volgende workshop boeken zijn die men mee kan nemen.

Middag sessie: praktische zaken

Lichamelijk onderzoek: De middag sessie werd begonnen in het Auditorium. Firas Al Khoury gaf uitleg over het lichamelijk onderzoek en de dingen waar je tijdens de toets op moet letten. Hierna werden de deelnemers weer in groepen opgedeeld en kon men oefenen onder begeleiding van de vrijwilligers.

Praktische onderzoeken: Als laatste onderdeel van deze workshop werden de deelnemers weer in groepjes van 5 verdeeld zodat er veel interactie is en elke deelnemer  kan oefenen. Hieronder staan de begeleiders van de verschillende sessies genoemd:

Training baby casus

Nushi en Ena

 
   

Training gynaecologische casus

Amina en Phu

Training hechten

Shabnam en Amr

 

Training BLS en perifeer infuus inbrengen

Shoaib en Farhad

Training Lichamelijk onderzoek bewegingsapparaat

Firas

Wij willen alle vrijwilligers en de bestuursleden bedanken voor hun fantastische inzet en perfecte organisatie! En last but not least willen we natuurlijk alle deelnemers bedanken voor hun positieve instelling en 'leergierig' gedrag. Het enthousiasme van iedereen geeft voldoende motivatie om dit volgende keer weer op te pakken!

Mochten er mensen zijn die mee willen werken aan een volgende workshop dan kan men contact opnemen met de VBGA via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.