IFMSA Congres Impressie

Namens de VBGA waren Nushi Taki, Farhad Moqadam en Ilhaam Awees aanwezig bij een congres dat georganiseerd werd door het IFMSA-NL. Dit congres was bedoeld voor alle belangstellenden, maar is in het bijzonder interessant voor artsen, toekomstig artsen, vluchtelingen, zij die vluchtelingen in Nederland hulp bieden en andere zorgprofessionals.

Thema

Het thema van dit congres was:

‘Komt een vluchteling bij de dokter. De vluchteling als arts en patiënt.

Het Congres vond plaats op 9 februari 2019 in het faculteitsgebouw van het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam. De VBGA was uitgenodigd vanwege hun materie deskunfigheid met deze issues.

VBGA deelname

Tijdens het Congres hebben Farhad en Ilhaam een workshop gegeven over de ervaring van buitenlands gediplomeerde artsen en de procedure voor BIG registratie; hoe elke buitenlandse gediplomeerde arts zich kan/moet voorbereiden, wat voor toetsen wij moeten doen en hoe moeilijk het is om de juiste informatie te vinden en hoe de VBGA hierin ondersteuning kan bieden.

Nushi heeft samen met vertegenwoordigers van andere organisaties aan de paneldscussie deelgenomen.
Het onderwerk van deze paneldiscussie was:

Wat zijn de obstakels die buitenlandse artsen/studenten in het Nederlandse medisch onderwijs ervaren en hoe kunnen wij, artsen, studenten, zorgprofessionals, ons inzetten om onze medestudenten en collega’s hierbij te helpen?’

Het was een succesvolle dag en wij hebben vele positieve reacties gekregen. We hopen dat dit evenement mensen bewust maakt van de problemen waar artsen met opleiding buiten de EER mee te maken krijgen.

Links

Website: https://congres.ifmsa.nl/index.html
Impressie: https://drive.google.com/file/d/1UuggT-p1QJeYr22pYKBR2_cdvfPNAQvB/view