De Oprichters

Voordat de VBGA officieel als vereniging geregistreerd werd is er al veel werk verzet door onderstaande personen.

We willen ze kort voorstellen en daarom volgt hier een overzicht van de active "oprichters".

Julissa

J.M. Cruz Gómez (Julissa) is op de Universiteit van Santo Domingo (Dominicaanse Republiek) als basisarts afgestudeerd. Sinds november 2007 woont zij in Nederland.

Zij heeft haar 3 maanden onder supervisie op de afdeling huidziekten in het Leids Universitair Medisch Centrum en het Diaconessenhuis te Leiden gedaan.

Op dit moment is zij werkzaam als ANIOS Interne Geneeskunde op de kortverblijf/dagbehandeling bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Carina

C.T. Domingues (Carina) is in juli 2012 als basisarts op de Federale Universiteit van Paraná in Brazilië afgestudeerd en vervolgens in augustus van hetzelfde jaar naar Nederland verhuisd.

Sinds augustus 2013 is Carina werkzaam als arts-onderzoeker op de thoraxchirurgieafdeling van het Erasmus MC.

In maart 2015 heeft zij de assessmentprocedure afgerond en momenteel wacht zij op het akkoord van het BIG-register om aan haar "werken onder supervisie" traject te kunnen beginnen.

Nushi Taki komt uit India en heeft na haar opleiding tot MBBS een Post-graduate Diploma in Ophthalmology afgerond aan de Universiteit van Delhi. In 2010 is ze naar Nederland gekomen en in 2014 heeft ze haar BIG registratie 'gekregen'.

Op dit moment werkt ze als ANIOS bij de afdeling oogheelkunde van onder meer Gelre Ziekenhuizen (Apeldoorn en Zutphen). Ze is aangenomen voor de opleiding huisartsgeneeskunde aan de Universiteit van Utrecht en is in september 2016 begonnen.

Firas  F. Al Khoury (Firas) komt uit Irak, heeft daar geneeskunde (M.B.CH.B) gestudeerd aan de Universiteit van Al-Mustansirya te Bagdad. In 2012 is hij naar Nederland gekomen.

Sinds Augustus is hij werkzaam als ANIOS bij de afdeling cardio-thoracale chirurgie (Hart chirurgie) van Maastrichts Universitaire Medisch Centrum MUMC+. Daarnaast zet hij zich graag als ambassadeur van het UAF (stichting voor vluchteling studenten) en de VluchtelingenWerk.  

Lea 

L.R Vink (Lea) is in juli 2012 afgestudeerd als basisarts aan de Universidad el Bosque te Bogota, Colombia. Sinds augustus van hetzelfde jaar tot en met december 2014 is zij woonachtig geweest in Rotterdam,Nederland.

Lea heeft de assessment met goed gevolg afgerond. Zij is "BIG - geregistreerd" en is momenteel werkzaam als ANIOS Chirurgie in Aruba.

Shabnam

Shabnam Ghahramani komt uit Iran en heeft haar opleiding tot basisarts aan de Universiteit Ankara te Turkije in 2008 afgerond. Sinds 2008 woont zij in Nederland.

Ze heeft het assessment in 2014 afgerond en haar BIG registratie gekregen. Onmiddellijk begon ze met haar baan als ANIOS huisartsgeneeskunde bij huisartsenpraktijk Medicorgezondheidszorg Den Haag .

Sinds september 2015 zit in de opleiding tot huisarts aan de Radboud universiteit Nijmegen en is werkzaam bij de huisartsenpraktijk kloosterpad te Dongen.

 Shoaib

Shoaib Hoshmand komt uit Afghanistan. Hij heeft geneeskunde gestudeerd aan de Kabul Medical University in Afghanistan en is in 2010 afgestudeerd. In Afghanistan heeft hij een jaar als basisarts kindergeneeskunde in een Franse kliniek gewerkt en daarna in juli 2011 naar Nederland gekomen.

Het resultaat van het assessment was drie maanden werken onder supervisie. Dit heeft hij gedaan bij de longafdeling in Assen en een huisartspraktijk in Groningen.

Op dit moment werkt hij als ANIOS bij GGZ Lentis in Groningen.