Bestuur

Vereniging Buitenlands Gediplomeerde Artsen

Bankrekening nummer

NL28ABNA0625184165    (BIC: ABNANL2A)

K.v.K. nummer: 64286258

Bestuursleden

 

Voorzitter:Nafise Ghalandari

In 2016 is Nafise in Teheran University of Medical Sciences, Iran als arts afgestudeerd. Na het afstuderen heeft zij als onderzoeker gewerkt bij Imam Khomeini Ziekenhuis in Teheran. Vanaf Juni 2017 heeft zij haar PhD project op de afdeling Reumatologie van het Erasmus Medisch Centrum, begonnen. Daarnaast werkt zij bij de farmacotherapeutische groep 1 van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) in Utrecht als klinisch beoordelaar.

Als onderzoeker verricht zij onderzoek naar de veiligheid op het gebied van biofarmaceutische geneesmiddelen (biologicals) rondom de zwangerschap bij patiënten met chronische auto-immuunziekten. Daarnaast zal ook gekeken worden naar de effecten op de lactatie. Als klinisch beoordelaar kijkt zij klinische studies en effectiviteit-veiligheid balans van nieuwe geneesmiddelen aan, welke in Nederland of Europa geregistreerd willen worden

Email: voorzitter @ vbga.nl

 

Vice Voorzitter

Farhad Moqadam

  .   

Vice Voorzitter: Cansu de Muijnck

Cansu de Muijnck komt uit Turkije en is in 2018 naar Nederland verhuisd voor liefde. Zij heeft haar geneeskunde studie afgerond in 2017 aan Istanbul Universiteit Cerrahpasa Medische Faculteit.Na het afstuderen deed zij een jaar onderzoek in Acibadem Universiteit, Istanboel over robotische colorectale chirurgie.Tussen 2018-2019 deed zij onderzoek binnen Image-Guided Surgery groep van Researchlab Heelkunde in LUMC. In 2019 heeft zij het diploma erkenning assessment afgerond in Nederland. Momenteel werkt zij als ANIOS Chirurgie in Ijsselland Ziekenhuis in Rotterdam.

Aandachtsgebieden: PR & Informatie

 Secretaris: Amina Abdulkadir

Amina Abdulkadir komt uit Somalië en is als vluchteling in 1992 naar Nederland gekomen. Zij heeft in 2013 haar basisopleiding Geneeskunde afgerond aan Maastricht University. In 2014 heeft ze een jaar gewerkt als ANIOS Neurologie in het Zuyderland Medisch Centrum en in 2015 7 maanden als ANIOS ouderengeneeskunde bij Zuyderland Zorgcentra. Vervolgens is ze in 2015 in opleiding gegaan tot huisarts aan Maastricht University.

In 2018 is ze afgestudeerd en is sindsdien werkzaam als waarnemend huisarts in de regio Midden-Limburg.

Aandachtsgebieden: secretariaat en PR

E-mail: secretaris @ vbga.nl

 

Penningmeester

Marc Stoelinga

Email: penningmeester @ vbga.nl

     

Algemeen bestuurslid: Dania Alissa

Dania komt uit Syrië, zij is daar afgestudeerd als plastisch chirurg. In 2015 is zij gevlucht naar Nederland.

Dania heeft haar BIG registratie in 2019 gekregen na het afronden van de assessment procedure.

Momenteel is zij werkzaam als cosmetisch arts.

 

Algemeen bestuurslid

Phu Thit Htun

 

Adviseurs

 

 Paul Herfs

Aandachtsgebied(en): Adviseur VBGA

Even voorstellen:
Op dit moment ik Vertrouwenspersoon Personeel voor de Universiteit Utrecht. Daarnaast ben ik (gast)onderzoeker verbonden aan een onderzoeksschool die zich bezighoudt met migratieonderzoek.

Binnen de 'Buitenlandse artsen community' probeer ik mensen te helpen en te ondersteunen met publicaties en advies.

Link naar uitgebreide omschrijving van Paul Herfs

   
   
   
   
   

Bestuursleden afgetreden per 1/1/2020

Shabnam

Voorzitter VBGA: S. Ghahramani (Shabnam)

Shabnam Ghahramani komt uit Iran en heeft haar opleiding tot basisarts aan de Universiteit Ankara te Turkije in 2008 afgerond. Sinds 2008 woont zij in Nederland.

Ze heeft het assessment in 2014 afgerond en haar BIG registratie gekregen. Sinds september 2015 zit ze in de opleiding tot huisarts aan de Radboud universiteit Nijmegen en is werkzaam bij de huisartsenpraktijk kloosterpad te Dongen.

Aandachtsgebieden: Voorzitter en Workshop Commissie

Email: voorzitter @ vbga.nl

Secretaris VBGA: N. Taki (Nushi)

Nushi Taki komt uit India en heeft na haar opleiding tot MBBS een Post Graduate Diploma in Ophthalmology afgerond aan de Universiteit van Delhi. In 2010 is ze naar Nederland gekomen en in 2014 heeft ze haar BIG registratie 'gekregen'.

Ze werkzaam als Donorarts bij Sanquin Bloedvoorziening.

Aandachtsgebied(en): Secretariaat en algemene zaken
Email: secretaris @ vbga.nl

Firas Algemeen bestuurslid: F. Al Khoury (Firas)

Firas komt uit Irak, heeft daar geneeskunde (M.B.CH.B) gestudeerd aan de Universiteit van Al-Mustansirya te Bagdad. In 2012 is hij naar Nederland gekomen.

Hij is werkzaam als ANIOS Interne Geneeskunde bij het VieCuri medisch centrum te Venlo. Daarnaast zet hij zich graag in als ambassadeur van het UAF (stichting voor vluchteling studenten) en Vluchtelingenwerk, en als voorzitter van de VluchtelingenAdviesRaad (VAR)

Aandachtsgebied(en): Workshop commissie
Email: workshop @ vbga.nl

Algemeen bestuurslid: Shoaib Hoshmand

Shoaib Hoshmand komt uit Afghanistan en heeft zijn opleiding tot basisarts aan de Kabul Medical university te Afghanistan in 2010 afgerond. Hij heeft 1 jaar als zaalarts op kindergeneeskunde afdeling in FMIC (French Medical Institute for Children) in Kabul gewerkt. Sinds 2012 woont hij in Nederland.
Het assessment is 2015 afgerond en daarna de BIG registratie gekregen. Eerst als Anios binnen psychiatrie gewerkt en vanaf 1 april 2017 bezig met opleiding tot psychiater.

Aandachtsgebied(en):

  • Vice Voorzitter
  • Facebook pagina
Email: info @ vbga.nl